Ord sårar mer än folk tror

Förlåt att jag inte har uppdaterat på några dagar, har inte riktigt haft tid eller ork, massor att göra inför julen, ska byta skola så fixar allt med det samt praktiserar så har haft fullt upp. Hela lovet skall jag sitta och plugga så uppdateringen kommer inte vara som den brukar men det får ni ha förståelse med :)

 
Har någon sagt till dig att du inte är lika mycket värd som andra? Har någon någon gång sagt till dig att du inte är fin? Att du inte är söt? Snäll? Att du inte passar in? Att du borde ta livet av dig? Har du trott på orden som blivit kastade på dig? Har du trott att det är rätt att ge upp? Att det är rätt att lämna allt för att slippa undan allt skit? Är du trött på att kämpa för att hålla huvudet högt varenda dag? Är du trött på all skitsnack som går runt? Är du trött på att få höra samma ord gång på gång? dum .. ful... äcklig... döö... ingen gillar dig... jag hatar dig precis som alla andra... du hör inte hemma hos oss... gör oss alla en tjänst och stick ... ingen bryr sig.. osv.
 
 
De orden gör ont att höra. Ord sårar faktiskt mer än folk tror att de gör. Folk tänker inte på att det som kommer ur deras munnar sårar och påverkar andra människor. Folk sårar något galet mycket andra genom orden som de säger, det påverkar och förstör människor mer än man vet om. 
 
Du som läser detta, du är värdefull, du är unik, du är speciell. Du är perfekt precis som du är, du ska inte behöva höra orden som du får höra, du ska inte behöva må dåligt för att andra ska må bra, det är inte rättvist, verkligen inte mot dig. Du ska inte skada dig själv för att få bort smärtan som finns inom dig, du ska inte försvinna från denna jorden för att göra "livet till en bättre plats". Du ska stanna, resa dig upp, borsta bort dammen och kolla långt fram, försök fokusera på framtiden, prata med lärarna om något händer i skolan, prat med dina föräldrar, vänner, ha bra och stöttande människor bakom dig som ser den underbara personen du verkligen är. 
 
Försök att inte ta in vad för skitsnack folk säger om dig - för de som de säger stämmer inte alls, du är så mycket mer än vad de säger - så mycket bättre. Våga ta för dig, våga visa dig, våga vara dig själv, våga stå ut och våga, våga tro på att du kommer att vinna. 
 
// Mickaela