Bris - Barnens rätt i samhället

 
Barnens rätt i samhället förkortas med BRIS och är en väldigt bra orginisation som hjälper så många människor varenda dag. BRIS har i över 40 år funnits här och de har hjälpt tusentals barn, ungdomar, vuxna, om ens det räcker. Det är verkligen sjukt men jag tycker om att dessa orginisationer finns. En dag vill jag också jobba där och hjälpa flera människor.
 
På BRIS sysslar de med att barnen ska få sin röst hörd, att barnen ska få det bra i samhället. Jag har några vänner som snackat med Bris och de har äntligen fått sin röst hörd, tycker dem. De finns så många barn men även vuxna som inte har någon aning om vad de ska göra, vem de ska vända sig till, prata med. En del ungdomar och barn har ingen att prata med, kanske för att föräldrarna är bort resta eller om barnen far illa ut, då finns bris alltid där för dem.
 
BRIS åker runt i vårat samhälle och pratar om hur barn har det och hur det ska vara osv. De har själv varit och pratat på min skola för några år sedan, vilket var extremt intressant. Detta var en av de bästa föreläsningarna jag varit på och detta väckte min uppmärksamhet något enormt och längtan efter att hjälpa människor blev större och större.
 
"Många tror att BRIS (Barnens Rätt I Samhället) är en statlig myndighet. Så är det inte. BRIS är en ideell organisation som lever på privatpersoners och företags goda vilja. BRIS är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som bistår barn som far illa. FN:s konvention om Barnets rättigheter är ett viktigt riktmärke i det arbetet."  - BRIS
 
"Alla känner sig ledsna, ensamma, blyga eller rädda ibland. Men det brukar kännas bättre när man pratat om det med någon som lyssnar och förstår.

När du hör av dig till BRIS får du vara anonym. Det betyder att du inte behöver berätta vad du heter. Vi kan aldrig se varifrån du ringer, mejlar eller chattar och det syns inte på telefon­räkningen att du ringt till oss. Du är alltid välkommen att ringa BRIS 116 111, mejla eller chatta med BRIS när du vill prata med en vuxen som lyssnar." - BRIS
 
De finns på hemsidan här: http://www.bris.se/
Telefon: 116 111.
 
// Mickaela