Vi kommer ALDRIG att ge upp!

Varför kämpar vi för att stoppa något som känns omöjligt? Som många tror aldrig kommer att få ett slut? Varför ger vi inte upp? Jo, det kan jag säga er, att denna kampen kommer vi aldrig någonsin att ge upp, varken jag eller de andra tjejerna som driver organisation: Fight For The Bullied kommer att ge upp, ALDRIG i livet, detta hemska som händer måste få ett avslut, för alltid! Vi har alla blivit utsatta av mobbning, alla på olika men liknande sätt, gått igenom de under många års tid – vissa mer än andra, men vi alla står enade om att mobbning måste få ett slut.

 

Det är inte rättvist att mobba någon annan, varken om man själv mår dåligt eller inte, det är aldrig okay. När ska ni lära er det? Mobbning, är aldrig lösningen på någons problem, snarare tvärtom, det gör allt tusen gånger värre. Visst, det är kanske svårt att se hur sårad andra människor blir av dina ord, dina sparkar, slag, spott etc. men jag kan lova dig, det gör så jädra ont på insidan, mycket mer än du anar. Den personen du mobbar kanske sätter ett leende på läpparna, säger att allt är bra, men om du tittar noga kan du se smärtan i ögonen. Något många har svårt att förstå, är att ord sårar så mycket mer än de kan märkas.


Till er som har en dotter/son/mor/far/vän som blir mobbad eller har blivit mobbad utan att kanske märka det: Har ni någon gång märkt på en vän eller familjemedlem, kanske den som brukade vara uppåt plötsligt sakta blivit tystare, blygare, mer tillbakadragen? Ler personen inte lika ofta som förr? Kommer personen med ”undanflykter” för att undvika att behöva träffa människor? Säger dina barn /familjemedlem att deras ”vänner” är upptagna med annat och det är därför de inte kan umgås? Har du någonsin tänkt på att det kanske finns en orsak du inte kan se? En orsak som sakta tar sönder personen i fråga inombords? Har du någonsin hört någon du tycker om gråta sig till sömns eller undrat över varför personen har långärmade tröjor när de är varmt ute?

 

Det finns så många tecken på att någon är mobbad, men även för de tränade ögat, även för oss som vet hur det är att uppleva det, kan ha svårt att märka något förrens de kan vara försent. Känner du som familjemedlem eller vän osäker på om personen du tänker på går igenom något, prata med personen, få personen att veta att du menar att du finns där för dem, att du kommer lyssna när de känner sig redo att prata. Den största tryggheten för någon som blir mobbad, är att ha någon som lyssnar, sätter sig i i situationen och gör allt för att hjälpa till.


Till er som blir mobbade eller har blivit mobbade, att ta sig vidare, efter mobbning, är så enormt svårt och det tar enormt lång tid. Det finns sår som kanske aldrig läker, man kanske alltid kommer vara extra observant med människor man lär känna men det är okay. Du har en bakgrund, en hemsk bakgrund som jag verkligen är ledsen att du behövt genomgå. Jag tänker på dig och jag tror på dig, du är stark, du kommer klara det. Jag, och mina vänner som driver denna organisation, finns alltid tillgängliga dygnet runt om du vill prata, är bara att slänga iväg ett privat meddelande så svarar vi så fort vi kan. Vi finns här för att hjälpa er, vi vet vad vi pratar om och vi vill verkligen hjälpa er, för ni ska bara veta hur värdefulla ni är, hur grymma ni är. Ni är älskade och ni är omtyckta!

 

Till er alla, mobbning är ingen lösning på några problem. Snälla, om ni blir mobbade eller har blivit mobbade, stå upp för varandra, det gäller även er som inte har blivit mobbade eller liknande, stå upp för varandra, hjälp varandra, skydda varandra, acceptera och respektera varandra så kan vi alla hjälpas åt för att få ett avslut på detta, en gång för alla. Tillsammans ger vi aldrig upp, tillsammans kan vi alla göra en skillnad!

 

Stay Strong And Never Give Up Hope!

 

Många Kramar,

Mickaela Persson