Bris - Barnens rätt i samhället

 
Barnens rätt i samhället förkortas med BRIS och är en väldigt bra orginisation som hjälper så många människor varenda dag. BRIS har i över 40 år funnits här och de har hjälpt tusentals barn, ungdomar, vuxna, om ens det räcker. Det är verkligen sjukt men jag tycker om att dessa orginisationer finns. En dag vill jag också jobba där och hjälpa flera människor.
 
På BRIS sysslar de med att barnen ska få sin röst hörd, att barnen ska få det bra i samhället. Jag har några vänner som snackat med Bris och de har äntligen fått sin röst hörd, tycker dem. De finns så många barn men även vuxna som inte har någon aning om vad de ska göra, vem de ska vända sig till, prata med. En del ungdomar och barn har ingen att prata med, kanske för att föräldrarna är bort resta eller om barnen far illa ut, då finns bris alltid där för dem.
 
BRIS åker runt i vårat samhälle och pratar om hur barn har det och hur det ska vara osv. De har själv varit och pratat på min skola för några år sedan, vilket var extremt intressant. Detta var en av de bästa föreläsningarna jag varit på och detta väckte min uppmärksamhet något enormt och längtan efter att hjälpa människor blev större och större.
 
"Många tror att BRIS (Barnens Rätt I Samhället) är en statlig myndighet. Så är det inte. BRIS är en ideell organisation som lever på privatpersoners och företags goda vilja. BRIS är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som bistår barn som far illa. FN:s konvention om Barnets rättigheter är ett viktigt riktmärke i det arbetet."  - BRIS
 
"Alla känner sig ledsna, ensamma, blyga eller rädda ibland. Men det brukar kännas bättre när man pratat om det med någon som lyssnar och förstår.

När du hör av dig till BRIS får du vara anonym. Det betyder att du inte behöver berätta vad du heter. Vi kan aldrig se varifrån du ringer, mejlar eller chattar och det syns inte på telefon­räkningen att du ringt till oss. Du är alltid välkommen att ringa BRIS 116 111, mejla eller chatta med BRIS när du vill prata med en vuxen som lyssnar." - BRIS
 
De finns på hemsidan här: http://www.bris.se/
Telefon: 116 111.
 
// Mickaela

Framtiden

 
Vad ville du bli i framtiden? Läkare, lärare, författare, skådespelare? Eller vill du bara gå en bra utbildning och ta dagarna som de kommer? Du kanske inte vet vad du vill bli just nu? Men det behöver du heller inte veta. Du har hela livet framför dig att bestämma vad du vill göra med ditt liv, vad du vill bli, du behöver inte tänka på om du vill ha barn, vart du vill bo, vilka husdjur du tänker ha, om du ens vill ha några djur. Vilken sport du vill syssla med. Ni behöver inte ta några sådana beslut nu, för inget behöver bestämmas, det har man hela livet att göra.
 
Jag hoppas att framtiden är bättre än vad nutiden är, att krigen är slut och en värdsfred har öppnats över alla länder, en värld där inte vapen eller droger finns, en värld där alla lever i fred och inga brott begårs. Önsketänkande, eller hur?
 
Jag har ingen som helst aning om hur framtiden kommer att se ut för mig eller för er, man kan drömma och tänka sig hur man vill att den ska vara men en del saker kommer aldrig slå in, kanske en del du tänker på nu kommer finnas i framtiden. Jag vet heller inte hur världen, hur jorden eller rymden kommer att se ut i framtiden. Men jag vet att det finns en framtid, frågan är bara vad den framtiden innehåller.
 
Framtiden finns alltid där, den är väldigt oklar men den finns där, för varenda en av oss som finns på denna jorden. Vi delar en och samma framtid, men historian är annorlunda för varje individ. Vi har alla våra egna historier och i framtiden kommer vi fortsätta berätta våra historier. 
 
Hur tror ni att framtiden kommer att se ut?
 
"Framtiden.. Det är något som jag anser är väldigt långt borta för tillfället, jag vill leva i nuet så länge jag bara kan, jag vill inte åldras, framtiden är svår att prata om, men förhoppningvis har man skaffat jobb och en familj man vill dela resten av sitt liv med.." - Min fina vän Emelie <3
 
"Together we shall cast ourselves into the future!” - Professor Trelawney (Harry Potter)
"Att göra förutsägelser är svårt, särskilt om framtiden." - okänd
"Det förflutna är förbi, det vet jag. Framtiden är inte här ännu, hur den än blir. Så, det enda vi har är det här. Nuet." - Jim Jarmusch
"Det bästa sättet att förutspå din framtid är att skapa den" - Okänd
 
Lev idag och tänk inte för mycket på framtiden, ta dagen som det kommer, det är det bästa! Och glöm inte, Stay Strong And Never Give Up Hope <3
 
 // Mickaela
Nästa inlägg kommer på söndag när jag kommit hem, ska bort i helgen så kommer inte kunna skriva så mycket men ska försöka skriva ett inlägg imorgon som kommer att komma upp på söndag. Jag lovar, ni kommer få ett inlägg på söndag!
 
Kramar!
 
 

Drömmar - Dreams

 Drömmar är något som är viktigt att man har, drömmar och mål. Drömmar brukar kallas det du tänker på när du sover, det som du längtar efter, önskar att du får eller saker du önskar du haft. Du kanske önskar att saker hade gått annorlunda, att livet kanske blir bättre. Drömmar innehåller ofta detaljer som inte stämmer med verkligheten även om du önskar saker i dina drömmar vore verkliga. 
 
 
 Vad drömmer du om? Är det att bli brandman, läkare, lärare, ryttare, sångare, författare? Oavsett vad DU än drömmer om så är jag säker på att Du kan uppnå det! Det kanske inte händer idag eller imorgon men om du kämpar för det du tror på och det du vill innerst inne så kommer du att lyckas!

Jag har fått höra hela mitt liv att "Du är inte tillräckligt bra" eller "Du kommer aldrig lyckas eller bli något", "du kan bara ge upp här och nu och försvinna". Men jag har blivit någon, jag har visat alla motsatserna och jag har levt mitt drömliv. Jag levde mitt drömliv i 5 månader innan det togs ifrån mig p.g.a. skador och något annat som gör att jag inte kan fortsätta, men det stoppar inte mig ifrån att drömma att få mitt drömliv tillbaka. 

Livet är ingen dans på rosor! Du kommer att få kämpa och du kommer säkert att få utstå mycket skit precis som jag fått göra men vad du än gör, så GE ALDRIG NÅGONSIN UPP! KÄMPA! Låt inte andra tala om för dig att du inte är bra nog eller att du inte kan. Om du vill och gör det med hela hjärtat så kommer du att lyckas. Var bara dig själv och KÄMPA!

 

Wow säger jag bara. Förlamad men tack vore en vän till hennes barn kan hon med hans hjälp surfa igen, blir tårögd av att se det. Tack vore honom kan hon fortfarande leva sin dröm. http://mittfunktionshinder.se/blog/2013/06/28/ge-inte-upp-dina-drommar/

 

Drömmar och mål ska inte ta utan ge energi, lust glädje och glöd för att fortsätta att kämpa vidare!

 

Två motto som passar rätt bra in här i detta inlägget:

“It always seems impossible until its done” - Nelson Mandela
“Success is going from failure to failure without losing enthusiasm” - Winston Churchill

 

 Vem kan leva din dröm om inte DU själv. Tro på dig själv och dina drömmar, ha tillit och tålamod 
att dina drömmar kanske kan slå en dag. 
Ge aldrig upp, släpp aldrig hoppet utan låt allt växa och ge ALDRIG någonsin upp DIN dröm!

 

"Stay Strong And Never Give Up Hope. Never Stop Fighting For What You Love!"

 

// Mickaela