Nog är nog.. VAKNA!

Nu får väl all mobbning få ett avslut, något måste hända och det är nu! VAKNA!!!!

Är så trött på att höra allt som sker, runt om i världen, dag ut och dag in. Alldeles för många lider av mobbning, flera barn blir slagna av andra barn, hotade, strypta, att bli ända med eld AV ANDRA BARN!! WHAT?! Detta är INTE barn som mår bra, detta är INTE så barn leker som många säger, detta är INGET beteende som skall accepteras eller viftas bort. Detta är ett beteende som skall tas tag i för barn men även vuxna, måste lära sig vad som är rätt och fel!

Med hjärtat i halsgropen, en kropp som skakar av ilska och chock, ställer man sig frågan, när fan ska allt detta få ett slut?! När ska barn få vara barn, utan att denna skit? Utan att må dåligt? Utan att avsky skolan? Utan att inte vilja lära sig mer för att de är rädda för andra?! När ska barn få vara barn utan all hat, ilska, den bild som samhället skapat?! NÄR SKA BARN FÅ VARA BARN och kunna lita på att vi vuxna finns där för att hjälpa dem om något skulle hända. NÄR ska vi sluta svika barnen? När ska vi sluta svika varandra?!

 

När ska vi vuxna människor sätta ner foten och säga att det får vara nog! När ska lärare och skolledningen vakna och göra en förändring? INGET skedde under min skoltid, trots att några få lärare försökte hjälpa mig, så fick mobbningen INGET slut förrens jag tog studenten och så ska det för fan inte vara! Barn ska kunna gå till skolan utan att vakna upp med en sten i magen, med panik av att se skolväskan eller bara få tanken i huvudet att de inte orkar mer. Mobbning är något fruktansvärt och jag är så trött på det. Jag avskyr av hela mitt hjärta mobbning och jag vill få ett slut på all denna skit, det har gått alldeles för långt...

Något jag ser mer och mer idag, är att barn inte vet vad som är rätt eller fel och man undrar, hur kommer det sig?! Får de inte lära sig att inte vara dum mot andra när de växer upp? Har de inte gått lära sig att be om ursäkt? Att INTE bete sig illa?! Har det blivit något fel i deras uppväxt? Föräldrar som gör dem illa, dricker, drogar? Man ser alldeles för många barn vara alldeles för våldsamma, mycket är nog för att alldeles för många spelar våldsamma tv-spel, ser allt som händer på nyheterna som inte är så gott, som kanske har ett våldsam hem miljö? Det kan finnas så många orsaker till varför någon gör någon annan illa, jag bara önskar de inte vore så.

 

Tillsammans kan vi göra en skillnad, tillsammans kan vi alla få ett slut på det eländiga som sker. TILLSAMMANS kan vi RÄDDA många barn från att lämna denna jord alldeles för tidigt. Vakna upp, se er runt omkring, TA TAG i allt som sker. Nog är nog, det har pågått alldeles för länge och det är så jädra synd om er som blir mobbade för mobbning, förstör för den människa som blir utsatt för det, tro mig, jag vet.

 

Alldeles för många har idag en psykisk ohälsa, mycket tack vore mobbning och det är allt annat än kul. Och det är inte många som talar om vad psykisk ohälsa är och vad det kan leda till. Sömnproblem, inre demoner, självmord, självskadebeteende, självhat etc. Den listan kan bli lång och den psykiska ohälsan hamnar mer och mer i de yngre åldrarna, och det känns verkligen i hjärtat. 6 åringar, 10 åringar, 12 åringar och alla andra åldrar ska kunna gå i skolan UTAN panik, utan att spy, utan att ha en klump i magen, utan att komma hem med tårar rinnandes längs kinderna, utan att inte kunna andas, utan att inte vilja leva mer, utan att bara vilja att allt tog slut.

Att se hur någon man känner och älskar sakta ändras eller någon man stöter på ute i vardagen med den där tomma blicken som saknar allt, den där tomma blicken många fått av rädsla att man ska ge sig på dem, eller när man bara ser tröttheten i deras ögon, det gör så ont. Blickarna skall vara fulla med liv, gnistran, glöden, glädjen.. de ska inte vara tomma, rädda, förvirrade.. Alla har rätt till att må bra, till att inte utsättas för lidande. Alla har rätt till att leva, till att vara sig själv utan att bli dömd.

 

 

Snälla, res er upp, säg ifrån när någon gör något dumt, det är ALDRIG okay att skada någon annan, att lägga fingrarna på någon annan, att öppna munnen och vara taskig, det är ALDRIG okay att göra illa någon annan! Snälla, vänd inte ryggen till för det som sker, ta tag i det, samtala mer om mobbning och dess konsekvenser! Gör allt ni kan för att skydda den som blir utsatt, försök hjälpa till och stå upp för varandra!

 

 // Mickaela